האם אתם רק "ניצודים" או שאתם גם "צדים"? עד כמה אתם אקטיביים בחיפוש העבודה בהייטק? האם אתם עובדים אסטרטגית למצוא עבודה או רק מאפשרים לגורל לפלס את דרככם בשוק התעסוקה? אתם בוודאי מנחשים ש- Head hunting זו שיטת עבודה בסיסית שלנו בפיקארו. זה בעצם המקצוע שלנו. במאמר נחשוף לכם את שיטות העבודה שלנו כדי שתיישמו אותם ב- Hunting שלכם עבור משרת ההייטק המבוקשת.
האם נתקלתם בקשייים בחיפוש אחר עבודה בהייטק? האם ניסיתם לתור אחר מקור תעסוקה באמצעות הרשת אך לא נחלתם הצלחה יתרה? אם עניתם על השאלות בחיוב, סביר שתרצו "לשפר עמדות" בחיפוש העבודה שלכם: לתפוס את העמדה האקטיבית ולא הפאסיבית. בוודאי שמעתם בעבר את המושג Head Hunting. אנחנו מציעים לכם כעת להשתמש בעקרונות ה- Head Hunting שלנו, כדי לבצע Job Hunting יעיל. ניתן כאן דוגמאות מתוך ה- Head Hunting שאנחנו עורכים ונציע שימוש בשיטות ה- Head Hunting שלנו כאשר אתם עושים Job Hunting.
Picaro מציגים: ייעוץ אסטרטגי במסעכם למציאת עבודה:
- רשתו את דרככם להצלחה
מעל ל 50% ממשרות השכירים נסגרות בשיטת ההפניות באמצעות קשרים אישיים. היו הראשונים לדעת והתחברו ככל היותר לרשתות מקצועיות ורשתות חברתיות. השתמשו במגוון אתרים כגון Twitter, LinkedIn וכן-אפילו פייסבוק, על מנת להיות מקושרים למגייסים, ל- Head Hunters, למובילים בתעשייה ואף לשכירים בעלי מידע פנימי אודות המשרות החמות. חיבור לרשת הינו מקור חיוני ביותר שאל לכם להתעלם ממנו. למשל בחודש האחרון בפיקארו עסקנו באיוש בלעדי שלנו לחברה גלובאלית בתחום ה- Networking אחר מתכנת RT/Embedded בעל ניסיון בתחום תקשורת נתונים, וניסיון עם פרוטוקול Ethernet. השיטה שלנו היתה קודם לרשת את הקשרים שלנו ברשת- למי אנחנו מחוברים ברשת מהחברות הרלוונטיות (כגון: NSN, ,Alcatel Lucent וכו'), והפעלת הקשרים שלנו בחברות אלו לראות אם יש שם מועמדים רלוונטיים שמחפשים עבודה. באותו אופן, כשאתם מחפשים עבודה- מומלץ לבדוק בלינקדאין ובמקומות אחרים מי האנשים שאתם מכירים שעובדים בחברות שעוסקות בתחומים שקרובים לתחום ההתמחות שלכם. בחברות אלו סיכוייכם למצוא עבודה הם גבוהים. לא להתבייש לפנות אליהם!! הם יהיו מעוניינים בכם לא פחות ממה שאתם מעוניינים בהם. - היו אפקטיביים בחיפושכם אחר עבודה יעילות הינה מרכיב מרכזי בתהליך מציאת העבודה שלכם, ולכן יש להקפיד על שימוש יעיל ואיכותי במנועי החיפוש באינטרנט. מנועי החיפוש עשויים לאתר עבורכם מקומות עבודה אשר יכוונו באופן המושלם ביותר לדרישותיכם וציפיותכם. מעבר לכך, מנועי החיפוש מאפשרים למצוא עבורכם עבודות זמניות וזמינות, לפחות לתקופת החיפוש אחר עבודה במשרה מלאה. ככל שתגדירו את העדפות החיפוש שלכם בצורה יותר מדוייקת תקבלו במנועים השונים משרות שתואמות יותר את ההעדפות שלכם. בהרבה אתרים (כמו באתר פיקארו) יש אפשרות להזין את כל הניסיון שלכם, כולל תפקידים קודמים שביצעתם, מיומנויות ועוד. שווה להשקיע כמה דקות במילוי הפרטים שלכם באתרים בעלי אופי כזה. כמה דקות של מילוי מדוייק של הפרטים שלכם, יחסוך לכם בהמשך הרבה שעות של פתיחת משרות שלא רלוונטיות לכם.
- למדו על החברה טרם ראיון העבודה
לפני מועד ראיון העבודה יש להקדיש זמן במטרה למצוא כל אינפורמציה על החברה שבה יתבצע ראיון העבודה. דעו את שמות אנשי המפתח בחברה. נסו באמצעות המזכירה בחברה לברר מי יראיין אתכם. בסיס משותף עם המראיינ/ת עשוי לשבור את הקרח, ולדלג בקלות מעל המשוכות הראשונות. בדקו מהן מטרות החברה, השקפת עולמה, המצב הפיננסי שלה, וכל זאת בכדי לא להסתמך על המזל. יש לכם הזדמנות לבוא כשידכם על העליונה, שכן רוב המרואיינים לא עושים עבודה הכנה כראוי לקראת ראיון עבודה. זיכרו- החברה מגייסת מישהו- כי יש לה קושי מסויים, חוסר מסויים, חלל. נסו לגשש ולגלות מה חסר להם- ואיך אתם מציגים את עצמכם בראיון העבודה כפתרון לחוסר שלהם. גם אנחנו, בבואנו להציע למועמדים ברשת את המשרה המתאימה ביותר עבורם- מתשאלים ומגלים מה חסר להם בעבודה הנוכחית, ולאיזה כיוון רוצים להתקדם. בהתאם לזה- אנחנו דואגים למצוא להם משרה שתהיה הפתרון לצורך שלהם. זכרו- הראיון הוא הדרך שלכם להציג את מועמדותכם כפתרון לבעיה/ צורך שיש בחברה המגייסת.
- מעקב אחר החברה ברשתות החברתיות
החברה שאתם מעוניינים בה פעילה ברשתות חברתיות? עקבו אחריה באמצעות Twitter, LinkedIn ו- Facebook. במקרים לא מעטים החברה תפרסם אינפורמציה חיונית ברשת כמו: משרות רלוונטיות, ארועים חשובים שהתרחשו בחברה, רכישות ומיזוגים עם חברות אחרות ועוד. לקטו את האינפורמציה והגיעו מעודכנים לגבי כל ארוע שקרה לאחרונה בחברה. - רילוקיישן כאופציה
אם לא מדובר בחיים ומוות כדאי לשקול הצעת עבודה שכוללת רילוקיישן. רבים מחפשים משרת הייטק איכותית, אך לא מוכנים להעתיק את מקום מגוריהם. הרצון שלכם לרילוקיישן עשוי להיות יתרון על פני אחרים. - עבודה זמנית כאופציה
קרוב לודאי שאם אתם מחפשים עבודה במשרה מלאה תפסחו, ברוב המקרים, על עבודה זמנית. לא מומלץ! עבודה זמנית תאפשר לכם להתנסות במשהו חדש, או אולי במיקום שונה ללא הציפיות הקיימות במקום עבודה לטווח ארוך. זה כדאי כי כך תוכלו להתעדכן בטכנולוגיות החדשות הצצות מדיי יום, לייצר הכנסה, והכי חשוב, להמשיך לחפש עבודה במקביל. יותר מזה, מוכרים לנו לא מעט מקרים בהם עובד זמני, היה בעל Performance כל כך טוב, שהחברה לא יכלה לוותר על שירותיו- והשאירה אותו לטווח רחוק בחברה, למרות שהמשרה הוגדרה מראש כזמנית. - Job Hunting זו אסטרטגיה שכרוכה בפעולה ויוזמה שלכם ועשויה להניב פירות. זה בדיוק מה שחברת פיקארו עושה, בין היתר, כחלק מהשירותים שהיא מעניקה ללקוחותיה. ישמו את הטיפים הללו לחיפוש עבודה בהייטק, ומצאו את מקור התעסוקה לו ייחלתם. כמו בכל תחום, גם בחיפוש עבודה בהייטק מומלץ להיוועץ באנשים שזו היא מומחיותם.
אסטרטגיות לחיפוש עבודה בהייטק דומות הן לאסטרטגיות בפוקר – פעלו בחכמה ותצאו עם ידיכם על העליונה.