הדבר שהכי מפריע לך לקדם את הקריירה שלך הוא… הקריירה שלך. זה אולי נשמע מוזר אבל זה בדיוק ככה.
אתה כל כך עסוק בעבודה ובדרישות היומיומיות שלא נשאר לך זמן לבדוק בצורה מקצועית כיצד ניתן להתקדם.
ניהול קריירה משמעו שתמיד צריך לחשוב על התפקיד הבא. תפקיד שבחובו עבודה מספקת יותר, ערך ברור יותר, תחום מעניין יותר או משכורת ותנאים טובים יותר.
זה אולי הפרדוקס הכי נפוץ של שוק העבודה כיום אך רוב האנשים פשוט עסוקים מידי בשביל להבין שגם הם קורבנות שלו. כשלבסוף מתעוררים זה, כמעט כרגיל, מאוחר מידי.
שוק העבודה היום, במיוחד מקצועות עתירי הידע הוא פרסונאלי ודינמי. מה שאומר שהמצליחים הם אלו שמשכילים להתפתח וללמוד תחומים חדשים ובמקביל להפנים כי הם אמורים לנהל את עצמם כמו חברה ולא כמו עובד , הווה אומר לחפש הזדמנויות חדשות ושווקים חדשים על בסיס קבוע.
עולם ההיי-טק, הוא כיום אחד השווקים הכי תחרותיים ותובעניים בישראל. מתכנת ממוצע עובד המון. מצאת החמה את צאת הנשמה. אופי השוק, הדרישות החיצוניות ותחרות הפנימית הם רק חלק מהגורמים לכך. כשכל כך הרבה אנרגיה מתועלת למאמצי הישרדות, קשה מאד לנהל את הקרירה במקביל ולמצוא זמן לפעילות שוטפת של חיפוש אחר הזדמנויות מקצועיות טובות יותר. וזו הבעיה השנייה. ניהול קריירה דורש התעסקות שוטפת ולא הבלחות חד פעמיות על בסיס מצב רוח או חס וחלילה, פיטורים. המציאות היא, שבמקום שהמקצוען ינהל את הקריירה שלו, הקריירה שלו מנהלת אותו.
פסיביות בניהול הקריירה שלך גורמת לך להוריד את הראש, לקוות שאולי יגלו אותך ולפספס את ההזדמנות שמחכה לך ממש מעבר לפינה. אקטיביות, לעומת זאת, תהפוך אותך מניצוד לצייד . בעולם התעסוקה זה הבדל של יותר ממיליון ש"ח לאורך הקריירה. הבשורות הטובות הן שענף ההייטק הצמיח, מטבע הדברים , גם פתרונות. הנשק האפקטיבי ביותר שלך לצייד הוא חברות השמה להייטק. בניגוד אליך, יש להם את הקשרים, את המשאבים, את הזמן ואת המומחיות להפגיש את הציפיות שלך עם העבודה המתאימה.
חשוב לבחור את חברת ההשמה הנכונה. אם אתה מחפש משרה בהייטק אתה צריך חברת השמה שחיה ונושמת את העולם הזה. חשוב מאוד שהחברה תראה בך שותף לדרך ולא רק לקוח. תחפש חברה שבטוחה בעצמה מספיק כדי לחלוק אתך את האסטרטגיות שלה לחיפוש עבודה, למרות "הסיכון" שתצליח למצוא עבודה בעצמך, כי שותפות זה יחסים של קח ותן. תחפש חברה שתלווה אותך ולא רק תנהל אותך. ותחפש חברה שמתעסקת רק בהייטק. שמבינה את הטרמינולוגיה ומעורבת בתעשייה.
מה שחלק גדול מאנשי הההייטק לא מבינים, מבין כל בוגר בית ספר למשחק. בשביל למצוא עבודה טובה צריך סוכן טוב. קורות חיים זו סתם פיסת נייר אם אין מי שישווק אותם. להייטקיסט שעובד 10 שעות ביום אין זמן ללמוד את השוק ולשווק את עצמו, בדיוק כמו שחקן, הוא צריך סוכן. הנה שאלה: איך קוראים לסוכן של איש הייטק? אם ענית 'חברת השמה המתמחה בהייטק' סימן שהקשבת.
בסופו של דבר זו החלטה שלך אם להישאר בינוני או לטפס למעלה. השאלה היא אם אתה בוחר להישאר מלך הצפרדעים או לצאת מהביצה. תסתכל על עצמך עשר שנים קדימה ותחשוב איפה היית רוצה להיות, תסתכל על הבחור המבוגר בשולחן לידך, זה שרואים לו על הפרצוף את חוסר הסיפוק. יש לך את האפשרות לבחור בדרך אחרת אם רק תפתח את האזניים ואת העיניים ותיקח אחריות על הקריירה שלך.