שלישי, 22 מאי 2012 06:31
כל אחד מאתנו שהיה אי פעם בראיון עבודה נתקל במשפט "ספר לי על עצמך" , הרבה פעמים זה רגע קצת מביך כי אתה מוצא את עצמך בסערת מחשבות, העיניים מתחילות לרצד והרבה דברים רצים בראש, מה עונים לשאלה כזו, מה לספר על עצמי? החיים הפרטיים שלי , ניסיון ,השכלה? מה להגיד? מה היא או הוא רוצים לשמוע….
אני חושבת שזו השאלה הנפוצה ביותר בראיונות עבודה , גם אני עושה בה שימוש מדי פעם , ומהצד המגייס אני רואה את הבלבול בעיניים של מועמדים רבים שמתחבטים עם עצמם זזים בחוסר נוחות בכיסא וחושבים מה עונים לשאלה זו .
אז קודם כל חשוב לי להראות לכם את הפרספקטיבה שלי כמראיינת כדי שתבינו בעצם למה שאלה זו נועדה ולאחר מכן אתן לכם רעיונות כיצד לנצל את השאלה הזו שלכאורה נראית שולית, לטובתכם .
בד"כ שאלה זו תהיה בין השאלות הראשונות או לחילופין בין האחרונות שתישאלו. חשוב שתבינו שאין כוונת המראיין לעשות עם המרואיין היכרות עמוקה על סמך התשובה, לרוב דווקא משמשת השאלה את המראיין ככלי לקדם את הריאיון ולהפגת המתח כשאלה ששוברת מעט את הקרח ע"מ לייצר אווירה נינוחה יותר .
בנוסף , השאלה הזו מגלגלת את הכדור הישר לידיים שלכם ואתם בוחרים לאן לקחת אותה, תשובתכם עוזרת למראיין להבין קצת מי אתם מהאופן שבו אתם בוחרים להציג את עצמכם . לכן תהיו מוכנים לענות על השאלה בצורה שתשאיר רושם חיובי על המראיין . תשובה טובה לשאלה זו יכולה לשחק לטובתכם ולתת לכם כמה נקודות בונוס בתהליך הגיוס.
בבואכם לענות על השאלה חשוב מאוד לשים לב ולהתייחס לדברים בשתי רמות, רמה אחת היא תוכן הדברים והרמה השנייה היא האופן בה נאמרים הדברים.
ברמת התוכן יש להתמקד במשפטים קצרים וקולעים ולהתייחס לשלוש נקודות מרכזיות:
מי אתה ? תשובה אפשרית למשל יכולה לכלול: שם , סטטוס משפחתי השכלה וכדומה.
מה תפקידך ומהי החוזקה העיקרית שלך?
למשל: אני בעל ניסיון רב בניהול מוצרים בסביבת Web ומתמחה בעיקר בעבודה inbound .
או אני בעל ניסיון של X שנים בפיתוח Java , בשלוש השנים האחרונות התמחיתי בפיתוח תשתיות עבור מוצרים בסביבת Web .
מבט לעתיד: מה הכוונה?
התשובה למעשה צריכה להביא לידי ביטוי מה אתם מחפשים היום בעצם ומה התפקיד שמעניין אתכם.
לדוגמא: כיום מעניין אותי להשתלב כמנהל מוצר בחברה קטנה, בה תחומי האחריות שלי יהיו רחבים. כמו כן אני מתעניין מאוד בתחום ה … (Mobile, Web וכו') וחשוב לי להשתלב בחברה שמוצר הדגל שלה הוא בתחום זה.
שימו לב! כדי לענות על שתי הנקודות האחרונות בצורה עניינית שיכולה לתרום לכם יש להבין את דרישות המשרה, הן הדרישות הטכניות והן הדרישות האישיותיות. נסו להבין מהו פרופיל המועמד האידאלי אותו מחפשת החברה לאיוש המשרה.
כשאתם מכינים את עצמכם לראיון נסו לענות על שלוש שאלות הבאות:
● מהן דרישות התפקיד המדויקות
● מהם היעדים אותם מבקשת החברה להשיג בתפקיד
● מהן התכונות המוערכות ביותר על יד החברה במועמד לתפקיד
תשובות לשלוש השאלות הללו יתנו מושג לגבי פרופיל המועמד המתאים ביותר מבחינת החברה לאיוש המשרה, לשם יש לכוון.
במידה ונשלחתם לראיון דרך חברת השמה , נסו לראות אם יש לחברת ההשמה מידע שיכול לעזור לכם.
לרוב , חברות השמה ובפרט חברת השמה להייטק מחזיקות בקרבם ידע רב בנושא זה והן יודעות היטב מה הפרופיל הנדרש ומהי הסביבה האנושית של הצוות/ החברה אליה אתם מיועדים. לעיתים חברת השמה גם מכירה את הגורם המראיין באופן ספציפי ובמקרה זה יכולה לתרום לכם המון .
ברמה השנייה יש לשים דגש על האופן בו נאמרים הדברים, כלומר הקפידו על יצירת קשר עין ודיבור ישיר ונינוח.
לסיכום ,הכינו את עצמכם לקראת כל ראיון עבודה. זכרו שכל מידע שיש לכם על החברה, התפקיד או המראיין יקלו עליכם להבין האם המשרה מתאימה לכם ויעזרו לכם לצלוח את הריאיון.
אל תחששו מהשאלה "ספר לי על עצמך?" , אלא תבינו שקיבלתם למעשה במה טובה להציג את עצמכם , נצלו את זה לטובתכם .
הירשמ/י עכשיו לאתר פיקארו ותתחיל להניע את הקריירה שלך
מורן מזרחי Recruiter & Marketing Manager .
אתם מוזמנים להצטרף אלינו ברשתות החברתיות