אתם בתהליך חיפוש עבודה ועומדות בפניכם מספר אפשרויות. יש שיאמרו שמדובר בצרות של עשירים, אבל היום להחלטות שתקבלו יש השפעה אדירה על מהלך הקריירה שלכם ועל האפשרויות שיפתחו או ייסגרו בפניכם בסיבוב הבא, ולכן חשוב להשקיע מחשבה בהחלטות אלה.

במהלך העבודה השוטפת שלנו אנחנו בפיקארו נתקלים כל יום במצבים כאלה. מועמדים חזקים, לרוב מחוזרים מאוד, שקיבלו מספר הצעות ממספר חברות וכעת מתלבטים כיצד לבחור ולאן לפנות. למרבה הצער אנחנו נתקלים גם בלא מעט מועמדים שעושים טעויות, ורק בדיעבד נוכחים שבחרו בהצעה הפחות טובה.

 

בואו נגדיר מהי הצעה אופטימלית:

החברה

זו חייבת להיות חברה מעניינת, גם ברמת התחום והמוצר וגם ברמת העובדים בה בהם אתם נתקלים בתהליך הגיוס. חברה שתמנף אתכם, שבתפקידכם שם תלמדו לא מעט, ותתקדמו.

באופן גס וכללי, התחומים החמים היום הם: Big data, Security, Fintech, Mobile ו- Networking.

יש מספר גורמים בהם אין תשובה אחת נכונה, ודרך המחשבה הנכונה תלויה בשאיפות שלכם. למשל, בהשוואה בין חברות גדולות ויציבות לחברות סטארט אפ. כמובן שחברה יציבה מעניקה בטחון לטווח רחוק, ומאידך בסטרט אפ תוכלו להרגיש משעותיים יותר ומאותגרים יותר. לרוב, בהכללה גסה, חברות סטארט אפ יעבדו יותר בטכנולוגיות חדשות לעומת חברות גדולות שימשיכו לפתח בשפות מסורתיות. הסתייגות חשובה כאן היא שגם בחברות הגדולות יש מחלקות פיתוח וחדשנות שמאתגרות ועובדות בטכנולוגיות הכי מתקדמות, אך בהכללה היתרון נמצא בידי הסטרט-אפים.

בגדול, חשבו מעבר לתפקיד הבא: חשבו על השנים הבאות בקריירה שלכם. האם התפקיד המוצע לכם כעת סולל את דרככם למטרה או מכשיל אתכם בדרך לשם? היכן תרצו לעבוד בתפקיד העתידי הבא? האם התפקיד הזה הוא שלב ביניים טוב או משהו שייחשב כחסרון בעת שתתמודדו על התפקיד הבא?

מעבר לכך, אנו ממליצים בטרם החתימה במקום חדש, לבחון היטב את התאמתכם אליו מבחינת שיטות העבודה ואופן ההתנהלות. לחשוב היטב על הכימיה שנוצרה או לא נוצרה בתהליכי הראיונות, על בעלי התפקידים שפגשתם עד כה והתרשמותכם מהם. כיצד החברה התנהלה בתהליך? האם התרשמתם לטובה?

חברות רבות מציעות היום כחלק מתהליך הגיוס התנסות של יום אחד בעבודה, כולל ישיבה לארוחת צהריים עם הצוות העתידי. כך תוכלו להתרשם באמת מהיומיום המצפה לכם ולקבל החלטה מושכלת.

התפקיד

האם התפקיד מקדם אתכם ביחס לתפקיד הנוכחי? האם אתם לומדים טכנולוגיה חדשה? האם האחריות שמוטלת עליכם מהווה אתגר עבורכם? אם מדובר באותו תפקיד שאתם ממלאים היום בחברה אחרת, אולי לא כדאי למהר ולקבל את ההצעה.

עוד נקודה חשובה בהקשר זה היא החשיבות שטמונה בלשמר, גם במקרים של תפקיד ניהולי או כזה שעיקרו ארכיטקטורה, אחוזמסוים לא נמוך מדי שלHands On אחרת, אתם מתרחקים מהקוד, מאבדים מיומנויות ומתנתקים מהטכנולוגיה הרצה בדרכה ומשתכללת כל העת.

התנאים

הרבה פעמים אנחנו מתפתים לבחור בהצעה הגבוהה יותר. בגדול אולי זה נכון, אבל חשוב לשים לב לכמה נושאים: ייתכן שהשכר נמוך יותר אך יש רכיב משמעותי של בונוס תקופתי שמשנה את התמונה. או אולי אתם מקבלים אופציות (בעיקר בסטרטאפים שטרם "דוללו") שיכולות לייצר הפרש משמעותי בכיס. שווה לבחון היטב את מלוא התנאים המוצעים לכם ולאו דווקא להיתקע על פרט אחד כשאתם משווים הצעות שכר.

ומעבר לזה, אמנם נכון שעבודה צריכה להיות רווחית, אבל פעמים רבות הפרשי השכר בין הצעות אינם גדולים, ובמקרה כזה יש להיזהר לא להישאב לכיוון הלא נכון רק בגלל עוד קצת בנטו.

דילוג לתפקיד אחר בתוך פחות משנה בשל הצעת שכר אטרקטיבית יכול להתברר כטעות בהמשך הדרך, ועלול לייצא תיוג "קופצני" שיכשיל אתכם בחיפוש הבא.

מיקום וסביבה

מיקום החברה הוא חשוב מאוד. אנחנו אוהבים להתייחס לנקודה זו כטווח ולא כערך בינארי של קרוב/רחוק.

כולנו נעדיף לעבוד במרחק קטן מהבית. גג חצי שעה. נכון. חייכם ייראו אחרת לגמרי אם תעבדו במרחק גדול מאוד או כזה המאלץ אתכם להשתרך בפקקים במשך שעות ארוכות ביום. לעומת זאת, כדאי לשקול גם הצעות שנמצאות מעט מחוץ לטווח המיידי. ייתכן שיש פתרונות תחבורה שלא הכרתם (למשל במקרים רבים יש שאטלים ישירים לחברות מה שהופך את ההגעה לקלה ומהירה מהצפוי) או שישנה גמישות בשעות העבודה כך שניתן לעקוף את שעות הפקקים, או אפילו לעבוד מהבית חלק מהזמן ובכך למחוק כליל את מכשול הנסיעה.

עוד דבר חשוב בזירה זו, מעבר למרחק מהבית, הוא הסביבה הפיזית של החברה. האם יש באזור מסעדות טובות שתוכלו לסעוד בהן לצהריים? האם סביבת העבודה נעימה? האם המקום מרווח? האם תוכלו להתמקד ולהנות מהעמדה שלכם?

 

לסיכום, הבחירה במקום העבודה הבא מורכבת ממערכת שיקולים שלמה.

אתם מומחים לתחומכם, אך לא מומחים לשוק העבודה. לכן אנו ממליצים להיעזר ככל הניתן בפיקארו ובחברות השמה כמוה. מנהלי הגיוס שלנומכירים היטב את השוק ואת העדפות החברות השונות בגיוס, ולכן יכולים להציע ייעוץ מדויק בקבלת ההחלטות הנוגעות לניהול הקריירה שלכם.