יש לזכור כי כל הכתוב בקורות החיים הוא במטרה לתת אינפורמציה עליך למעסיק הפוטנציאלי. רק אינפורמציה רלוונטית למעסיק תופיע בקורות החיים. ההמלצה שלנו היא לכתוב קורות חיים מכווני מטרה, כלומר, להתאים את קורות החיים בהתאם לעבודה שאליה אתם מגישים מועמדות.

 

 

העקרונות הבסיסיים לקורות חיים מכווני מטרה:

  • ודאו שכל פרט בקורות החיים קשורים ישירות לתפקיד המבוקש.
  • יש להשתמש באותם מונחים המצוינים בדרישות התפקיד, ולהתאים את הניסיון שלכם לדרישות. כמו כן, לציין בבירור את ההסמכות שלכם בהתאם לדרישות המשרה.
  • יש לוודא שכל  התפקידים שנשאתם  בעבר קשורים למשרה המבוקשת.

בפנייה למעסיק יש להדגיש את המוטיבציה שלכם, ולהסביר למה אתם מעוניינים בתפקיד. ציינו את מהלך הקריירה שלכם כך שהתפקיד המבוקש יהיה אבן דרך חשובה  ונחוצה בקריירה שלכם.  יש לכתוב חלק זה קצר ותמציתי, רצוי לא יותר משני משפטים.

 

מיומנויות

מיומנויות לעיתים הן מילות מפתח בהגשת מועמדות לתפקיד ובעלות משקל רב בהחלטת המגייס  האם להעסיקכם. בכל תאור תפקיד יש מספר מיומנויות שלא תמיד יש לכם אותן. לכן, עליכם להדגיש ככל האפשר את המיומנויות שכן יש לכם אשר נדרשות לתפקיד. תשתמשו באותן המילים בהן נעשה שימוש בדרישות המשרה. 

 

ניסיון תעסוקתי

חלק זה בקורות החיים מצריך התייחסות מיוחדת ושימוש בטרמינולוגיה  מתאימה. יש לכתוב בקצרה חלק זה אך בבהירות את תפקידכם והמיומנויות בכל תפקיד שבצעתם. שוב, יש להשתמש בטרמינולוגיה בהתאם לדרישות התפקיד שאתם מועמדים אליו, וחשוב להשתמש באותם Bazz Words בהן נעשה שימוש בתאור התפקיד על ידי המגייס.

 

הישגים בתפקידים קודמים

בקורות החיים בחלק של "ניסיון תעסוקתי"  יש לציין הישגים חשובים בתפקידיכם הקודמים הקשורים למשרה המבוקשת בלבד, וזאת בכדי לשכנע את האדם שמקבל לידיו את קורות החיים שאתם המתאימים ביותר לתפקיד. לדוגמא, אם אתם מתמודדים לתפקיד של מנהל מכירות נסו לחשוב מהן הסיבות  שבגללן המנהל המגייס מעוניין במנהל מכירות? סביר להניח שיש לו צורך בעובד אשר יגדיל את היקף המכירות בחברה, ויכניס את החברה לשווקים חדשים. לכן, בהתמודדות על המשרה שבדוגמא, חשוב לציין "בתפקידי זה הגדלתי את היקף המכירות בחברה ב-X שקלים לשנה. כמו כן, הייתי אחראי לחדירה לשווקים בינלאומיים חדשים כגון EMEA".

 

הסמכות והשכלה

משרות רבות מכילות שורה של הסמכות והשכלה  נדרשות. עליכם לספק רשימה של אלה העונות על דרישות המעסיק. הסמכות והשכלה המתאימות לתיאור התפקיד –  יש לפרט עליהן בהרחבה במטרה להדגיש את העובדה שאתם מתאימים ביותר למשרה.

 

זכרו, קורות החיים שלכם עוברים כמה ידיים לפני שמגיעים למנהל המגייס (הטכנלוגי). גם אם נראה לכם שאדם מקצועי ממילא יבין בין השורות מה עשיתם, חשוב לזכור שקורות החיים לא יגיעו למנהל המגייס אלא אם יעברו תחילה את הסינון הראשוני של הגורם המגייס הלא מקצועי (טכני) כגון חברת ההשמה או רכזת הגיוס בחברה המגייסת. לכן, חשוב לציין בקורות החיים את ה-Buzz Words  שמופיעים בתאור המשרה, מה שיסייע לקורות החיים שלכם לדלג בקלילות מעל משוכות של "המסננת הלא טכנית" כגון חברת ההשמה או רכזת הגיוס.

 

כתיבת קורות חיים מכווני מטרה  זו לא משימה מאוד קשה. השגת המשרה שאתם חפצים בה מתחילה בכתיבה נכונה של קורות חיים. לכן, חשוב לכתוב קורות חיים שמעלים בתמציתיות נקודות הקשורות ביכולתיכם אך לא לפרט יתר על המידה. קורות החיים שלכם מהווים ברושור שמטרתו לעורר סקרנות אצל הקורא ורצון לפגוש את מי שעומד מאחורי הברושור.