אז אנחנו ממשיכים בסדנאת החיזור בעולם ההייטק. אחרי שדיברנו על המשחק המקדים, הפעם בואו נתמקד בבוקר לאחר הדייט- מה אז?

ראיון העבודה הגדול והגורלי אליו התכוננתם וממנו דאגתם ימים או שבועות חלף, ואתם סוף סוף יכולים לנשום לרווחה. אלא שכעת מגיע החלק הקשה- ההמתנה לתשובה. "הדייט הראשון" (הראיון) היה מוצלח מאוד מבחינתכם. אבל כעת אתם יושבים לבד בחושך מול הטלפון… ומחכים…. האם כדאי להרים את הטלפון ולהתקשר בעצמכם? האם לחכות לטלפון שיצלצל?


בצעו פולו-אפ בטעם טוב כאשר לא קיבלתם תשובה

אתם נרגשים מההזדמנות ואתם רוצים לעשות כל שביכולתכם כדי להציג את עצמכם כמועמדים המושלמים לתפקיד. דרך אחת להגדיל את סיכוייכם לקבלת העבודה היא לבצע פולו- אפ באופן מקצועי.

כדי להשיג את משרת חלומותיכם דרושה מידה מסוימת של עידון, החל במייל או בשיחה הראשונית ועד לניהול המשא ומתן לגבי התנאים והחתימה על החוזה. לאחר הראיון תרצו לשקף את התעניינותכם מבלי לחצות את הגבול ולהיתפס כמטרד. תמיד תשאפו להיות בלתי נשכחים, אבל מהסיבות הנכונות! אז מה כלול בזה?


להלן מספר עצות 'עשה' ו'אל תעשה' לאחר ראיון מקצועי מפי מקצוענים בתחום הגיוס:


כן, יש לבצע פולו-אפ
"הפולו-אפ הוא קריטי להדגמת העניין המתמשך שלכם בתפקיד המוצע" אומרת אליסון ווילובי, סמנכ"לית בכירה לכח אדם ב- Glassdoor: אתר דרושים וקריירה בו עובדים יכולים לפרסם באופן אנונימי את היתרונות והחסרונות של החברה בה הם עובדים, של תפקידיהם ומשכורותיהם.


ווילובי מזהירה מועמדים שמא יהפכו לנטל על הגורם המגייס- היא מדגישה את חשיבות הנימוס: "אתה לא רוצה להציק עד שתקבל תשובה, אלא לשמור את עצמך במחשבותיו של אותו מגייס בבואו לקבל את ההחלטה. גישה מצוינת היא לברר במהלך הראיון בנוגע ללוח הזמנים לקבלת ההחלטה. כך תוכל לתזמן כראוי את מאמצי הפולו-אפ. בנוסף, מייל קצר של "תודה על זמנך" לאחר הראיון הוא תמיד רעיון טוב".
דרך נוספת להתבלט בהתקשרויות הפולו-אפ היא להזכיר חדשות אחרונות לגבי החברה המגייסת, כדי להראות שהם במחשבותיך ואתה דואג להישאר מעודכן בנוגע אליהם. תוכל לקבל מידע כזה מפוסט בבלוג בנושא, פריט מחדשות כלכליות או טכנולוגיות, כמובן שהחדשות צריכות להיות חיוביות (אל תזכיר סקנדל או שמועה שלילית על החברה בה נתקלת).

 

תקשורת מקצועית וראויה
נתן מיריזיו הוא כותב תוכן שיווקי ב- The Resumator- חברת השמה בתחום התוכנה. הוא מסכים שאין שום דבר רע במייל "תודה", אלא אם המגייס ביקש במפורש לא לבצע פולו-אפ.
מיריזיו מציע לעשות שימוש בצורת התקשורת האחרונה בה באת במגע עם המגייס (כגון- טלפון, מייל, הודעת סמס, דואר וכו'). "לך על הדרך הזו או עקוב אחר הוראות ספציפיות להתקשרות אם ניתנו לך. מייל הוא תמיד הימור בטוח, אך תמיד הקפד לפנות לכתובת הדוא"ל המקצועית. כתובות מייל אישיות או מספרי ניידים נועדו לחברים ומכרים, וניסיון להשיג גורמי גיוס בצורה זו בזירה האישית יכול להיות צעד מוטעה שיגרום לדחייתכם".


לאחרונה למשל, מועמד שלנו, מתכנת אנדרואיד בכיר בתפקידו, התראיין למשרה בחברת סטרט-אפ צעירה ומבוקשת בת"א המתגאה באווירה יוצאת דופן. החברה מפתחת פלטפורמה חדשנית המאפשרת הקמת חדרי צ'ט משותפים בוידיאו צ'ט, והמועמד שלנו שרצה לחזור למנהל הפיתוח שראיין אותו על מנת להודות לו ביצע פולו אפ לתפארת: הוא ביצע את הפנייה על גבי הפלטפורמה המפותחת בחברה, ובכך לא רק התבלט, אלא גם העביר מסר חשוב בדרך עקיפה- הוא הוכיח שהמוצר סקרן אותו, ושהוא השקיע מזמנו לחקור אותו ומצא אותו מעניין כמשתמש. מיותר לציין שהיוזמה הקנתה לו נקודות זכות רבות אצל המגייס ובסופו של דבר – התהליך הבשיל להצעת שכר.


בצעו פולו-אפ בטעם טוב כאשר לא קיבלתם תשובה
במצב בו נאמר לך שיגיעו להחלטה בשבוע הבא, ועובר שבוע מבלי שחזרו אליך לאחר ששלחת הודעה קצרה (כמו מייל התודה למשל), ווילובי אומרת כי זה בסדר לשלוח עוד שאלה מנומסת.
"אם אתה מבצע פולו-אפ פעמים רבות לאחר כל ראיון זה כנראה לא מוערך על ידי המגייסים" היא אומרת. "עם זאת, אם החברה סיפקה לך מסגרת זמן ואז חרגה ממנה ביותר משבוע, זה הגיוני בהחלט לנסח פניית פולו- אפ כתובה היטב. היא צריכה להיות קצרה וידידותית. אל תזכיר להם בהכרח כי הם לא חזרו אליך, אלא עשה שימוש במסגרת הזמן שהוגדרה לך כסיבה לפנייה". ווילובי מציעה לנסח את ההודעה בסגנון: "אני יודע כי ציינתם שאתם מקווים לקבל החלטה עד סוף החודש, ורציתי לבצע פולו-אפ ולבדוק איפה אתם נמצאים בתהליך".


דעו מתי להמשיך הלאה
אם חיכיתם בסבלנות לתגובה ועדיין לא חזרו אליכם, יש נקודה בה אתם חייבים להתקדם הלאה- גם אם החברה ממש מצאה חן בעיניכם ורציתם את התפקיד. כריס פילדס, יועץ משאבי אנוש ומומחה לכתיבת קו"ח ב- ResumeCrusade.com מזכיר למחפשי העבודה שהתמקדות בהזדמנויות אחרות היא הדרך הטובה ביותר להמשיך הלאה. "אל תקחו את זה אישית, פשוט תתקדמו הלאה. אתם אף פעם לא יודעים מה קורה בתוך החברה. הנה כלל אצבע: בצעו פולו-אפ פעם אחת, אם לא תקבלו תגובה- בצעו פולו- אפ שני. אם עדיין לא תקבלו מענה, המשיכו הלאה".


פילדס מוסיף כי מסגרת הזמן בחברה יכולה להיות בעייתית לניבוי, ומועמדים צריכים לקחת הערות מעודדות הניתנות במהלך הראיון בערבון מוגבל. "מצבי חירום במקום העבודה קורים כל הזמן ובאופן בלתי צפוי ולכן חשוב לבצע פולו-אפ פעמיים. לעומת זאת, אם אתם לא מקבלים שום תשובה, אז הגיע הזמן להתקדם" הוא אומר. "יש מראיינים שמתאמצים להימנע מעימות ואומרים לך את מה שאתה רוצה לשמוע. לפעמים הדברים נאמרים בכנות, אך אין דרך להבחין בין המקרים. אם החברה רוצה להעסיק אותך הם יצרו איתך קשר, בין אם זה יקרה תוך שבוע, חודש או אפילו מספר חודשים לאחר המגע הראשוני".


אל תניחו הנחות בנוגע לממליצים
עצם העובדה שביקשו ממכם ממליצים אינה אומרת שהשגתם את התפקיד, אומר מיריזיו. "כלל אצבע טוב בתהליך הגיוס כולו הוא לעולם לא להניח הנחות" הוא מוסיף.
פילדס מסכים. "ראיתי כמה דברים ממש מטורפים, כמו מו"מ שנופל, הצעות שנמשכו וחוסר הבנות. אם התבקשתם להציג ממליצים זה סימן טוב שאתם בין השניים- שלושה מועמדים האחרונים אך זה בהחלט לא מבטיח העסקה" הוא אומר.


חשוב לציין שכל הפולו- אפ הנ"ל יכול להחסך אם אתם מגיעים לאותו תהליך דרך חברת השמה. במקרה הזה חברת ההשמה יכולה לבצע עבורכם את כל הפולו- אפ מול החברה המגייסת מבלי שאתם תצטרכו להתפס כ"נודניקים". מומלץ תמיד לעדכן את חברת ההשמה דרכה התחיל התהליך- לגבי כל שלב בתהליך- באילו ראיונות הייתם ומה היתה תחושתכם. חברת השמה מקצועית תדאג להיות בקשר רציף עם החברה המגייסת, לדחוף אתכם ולשווק אתכם מולה במידת הצורך, ולעדכן אתכם בסטאטוס שלכם בזמן אמת.


המטרה האולטימטיבית בכל חיפוש עבודה היא לקבל מספר הצעות שמספקות לכם כמועמדים אפשרות בחירה. יצירת אסטרטגיה לביצוע פולו-אפ לאחר ראיונות היא חשובה לא פחות מהראיונות עצמם. הרי לדייט המוצלח מאתמול כבר הרמתם טלפון, נכון?

 

היו לכם חוויות הזויות בתהליך חיפוש העבודה? ספרו לנו!

 

מקור המאמר: http://mashable.com/2014/02/22/interview-follow-up

 

רוצה שנעבוד עבורך ונמצא לך משרה שמתאימה לך?

נדרשת רק לחיצת כפתור –  שלח קורות חיים

 

 

דורינא הינה בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה וקרימינולוגיה, ולימודי תעודה בפרופילאות מאוניברסיטת בר אילן, את שניהם סיימה בהצטיינות. דורינא הצטרפה לפיקארו ב- 2013, ומשמשת כרכזת גיוס וכ- Focal Point למועמדים בכל דבר ועניין. דורינא בעלת רקע בתחום אבחון משאבי אנוש, מלאת מוטיבציה לתרום ולהעניק מענה מקצועי ואדיב ללקוחות החברה. היא אחראית בין היתר על ניהול הקשר הישיר ומתן ליווי אישי של המועמדים הנמצאים בתהליכים דרך פיקארו. דורינא מביאה איתה לתפקיד חדשנות, ראייה עסקית מפותחת ויכולת לחשוב מחוץ לקופסא כדי למצוא את הפתרונות הטובים ביותר עבור המועמדים בהם היא מטפלת.

ליצירת קשר:  dorina@picaro.co.il

טלפון: 08-9181186