דירוג משתמש: / 1 

גרועהכי טוב 

הגיע יום ראשון, כרגיל "שביזות יום א' " (וואו אתה כבר 20 שנה אחרי הצבא,  ועדיין משתמש במושג הצבאי הזה, לא יאומן איך התכונה הזו לא משתנה…) והנה שוב יום ראשון ושום דבר לא משתנה: 

 

 

 למרות שהבעת כבר מזמן את רצונך להשתלב בפרויקט הדגל של החברה,  ולא בפיתוח הצדדי שאתה חלק מצוות הפיתוח שלו, ולמרות שיזמת שיחה עם מנהל הקבוצה – שום דבר לא מתקדם בעניין. יותר מזה- ה- QA  החזירו לכם כל כך הרבה באגים, ובהתחשב בכך שבסוף השבוע אתם משחררים גירסא, אתה הולך ורואה את שעות השינה שלך מתרחקות ממך. שוב שבוע עבודה שכל ימיו יסתיימו ב- 22:00, שוב אווירה של מתח ולחץ בעבודה.

 

 

אתה עייף כל כך. יאללה – היום זה היום. אתה מחליט להתחיל לחפש עבודה.

הידעת שמחקרים מראים שיום א' הוא היום בו הכי הרבה אנשים שולחים קורות חיים?

מסתבר שאתה לא לבד. אבל איך עושים את זה נכון, קצר ויעיל ככל האפשר?

 

  • קורות חיים- שווה להשקיע מחשבה ואפילו כסף בכתיבת קורות חיים מקצועיים אך תמציתיים, בעלי גופן אחיד, אסטטיים, וכאלו שמגרים את הקורא לדעת עוד עליך. זכור! קורות החיים שלך מהווים ברושור שלך וככאלה צריכים לגרום לקורא לדעת בנקודות לגביך מה עשית אך להשאר סקרן ולרצות לדעת עליך עוד. אל תיתן לתחושת הדחיפות ולרצונך למצוא כמה שיותר מהר עבודה לנהל אותך!! אל תשרבט משהו על עותק קורות החיים הישן!! גם אם אתה מת לעזוב את מקום העבודה הנוכחי זכור שקורות החיים האלו יהיו כרטיס הכניסה שלך לכל מקום עבודה. וחשוב שתיצור רושם ראשוני טוב.

  • בחר 2-3 חברות השמה שאתה סומך עליהן ושאיתן תירצה לנהל את חיפוש העבודה. כדאי לבחור חברת השמה בה יש לך עם מי לדבר, בה מבינים את המטריה הטכנולוגית שלך ושולחים אותך רק למשרות שתואמות את העדפותיך וניסיונך. זה שתשלח את קורות החיים שלך לכל חברות ההשמה בארץ, כנראה שלא יגרום לתהליך להיות מהיר יותר. לכן קח אוויר, תרגע ותשלח רק ל- 2-3 חברות שאתה הכי הכי סומך עליהן.

  • אל תתפתה לשלוח את קורות החיים שלך לכל עבר, כולל למשרות שאינך עונה על דרישות הסף שלהן. למשל בפיקארו- אנחנו מפרסמים משרות שמה שכתוב בהן כ"חובה" הוא באמת חובה. בסופו של דבר המשרה המפורסמת תואמת את מה שהלקוח של פיקארו הגדיר כקריטריון סף למשרה. לכן, אל תתפתה לשלוח את קורות החיים שלך להמון משרות, כולל משרות שאינך עומד בדרישות החובה שלהן. אם תמשיך ותגיש שוב ושוב את קורות החיים שלך למשרות שאינך מתאים להן, אתה עשוי ליצור מצב של "זאב זאב" מה שאומר שלכשתגיש את מועמדותך למשרה שמאוד תתאים לה, הצד השני כבר לא יתייחס ברצינות להגשת המועמדות שלך, כי יתרגל כבר לכך שאתה מגיש את מועמדותך למשרות שלא מתאימות לך.

  • מומלץ ללוות את שליחת קורות החיים למשרה במכתב מלווה קצר– שמדגיש מדוע הינך מתאים לאותה משרה, כולל הדגשה של Buzz Words  רלוונטיים. גם אם נראה לך שאתה צריך  לשלוח אל קורות החיים לכמה מאות משרות ואין לך זמן להשקיע במכתב ספציפי לכל משרה שאתה מגיש מועמדות- עדיפה איכות השליחה, מכמותה.
  • לעולם אל תסגור דלתות עד שלא חתמת על הצעת עבודה – בשנת 2011 התקצר משך הזמן למציאת עבודה מ-7 שבועות בממוצע ל-3 שבועות בממוצע. כתוצאה מכך מועמדים רבים מגיעים אל קו הגמר כאשר בידם 3-4 הצעות עבודה. גם אם יצאת מראיון עבודה כלשהו בתחושה נפלאה ואפילו אם זימנו אותך לראיון נוסף, לעולם אל תפסיק להתראיין במקומות אחרים עד שלא תחתום סופית על הצעת העבודה. 4 סיבות עיקריות לכך: הראשונה די ברורה- עולם העסקים מלמד ששום דבר לא סגור עד ששום דבר לא סגור, השנייה- כדי לשפר את עמדת המיקוח שלך מול המעסיק תמיד עדיף להגיע לקו הגמר עם כמה הצעות ביד, מה שייתן לך קרקע פורייה לניהול מו"מ על תנאי ההעסקה, הסיבה השלישית: תן לעצמך את האפשרות לקבל בסופו של דבר החלטות כשבידך הבסיס האינפורמטיבי הרחב ביותר. תן לעצמך להגיע לקו הגמר עם כמה הצעות- ולבחור את זו הכי טובה עבורך. והסיבה הרביעית: מסתבר שכמו בעולם הפנויים פנויות כך גם בעולם העבודה-  ככל שיותר מעסיקים יתעניינו בך ויתקדמו איתך בתהליך- ככה גם מעסיקים אחרים יהיו מעוניינים להתקדם איתך. נשמע מצחיק? נסו ותיווכחו… בסופו של דבר מאחורי המעסיקים עומדים אנשים שרוצים לגייס אליהם את המועמד האטרקטיבי והנחשק ביותר בשוק…

לסיכום: גם אם היה לך יום נוראי בעבודה וממש ממש נשבר לך אל תפעל באימפולסיביות. תן לחיפוש העבודה שלך את מקומו הראוי. תכנן את התהליך- אל תירה לכל הכיוונים, אך תהליכים שהתחילו חבק אותם ב-2 ידיים. נסה לא לפעול מהבטן, תכנן את מהליך וכך תמצב את עצמך בצורה מכובדת בשוק מחפשי העבודה.