שאלות נפוצות

תפקידינו לתווך בין המועמד/ת לחברה המגייסת: החברה המגייסת פונה אלינו עם דרישות מאוד ספציפיות ואנחנו מוצאים מועמדים מתאימים מתוך הקו"ח שקיבלנו. ישנם מספר יתרונות למועמד בחיפוש עבודה דרך חברת השמה: האחד, במקום שמועמד יחפש בין אתרי הדרושים השונים אנחנו מרכזים עבורו את כל המשרות המתאימות לו. השני, חברת ההשמה מסוגלת לספק למועמד אינפורמציה לגבי החברה המגייסת והמשרה- מה שמסייע להתכונן לראיון. השלישי והאחרון: חברת ההשמה היא בעלת קשרים אישיים מול החברה המגייסת, ולכן יכולה לקדם את המועמד מול החברה, למשל במקרה בו "פישל" בראיון העבודה בגלל לחץ/ חוסר ריכוז וכיו"ב.

לא. חברות ההשמה בישראל עובדות על פי "Success Fee" בלבד, כלומר, רק אם המועמד מתקבל לעבודה החברה המגייסת משלמת.

המצב היום טוב עשרות מונים ממה שהיה בזמן המשבר הגדול ב2009. כיום השוק בהתאוששות, מועמדים רבים מגיעים לקו הגמר עם כמה הצעות עבודה ביד. מצד שני, לא בכל התחומים השוק התאושש. יש שיותר ושיש פחות. בתחום התוכנה רואים התאוששות יפה יחסית. ל-Java ו-.Net יש ביקוש רב, וגם ל-QA (בדיקות תוכנה). מה שהייתי ממליצה לבוגרות, זה קודם כל לגלות המון גמישות, הן במיקום גיאוגרפי, הן באופי המשרה, הן בציפיות שכר והן בתחום. למשל, אם תוך פרק זמן מסוים אני לא מוצא/ת עבודה בתחום שרציתי, כדאי לנסות ללכת על תחום אחר . צריך לזכור שמה שחשוב זה להכנס לשוק ההיי-טק ולהתחיל לצבור ניסיון. אם נכנסים לחברה למשרת QA או תמיכה יותר קל לצמוח בתוך החברה מאשר להכנס ללא ניסיון ולצפות שיתנו לך תפקיד בכיר.

קודם כל, הכי חשוב – לא לחשוב שאני יודע/ת הכל. להתייעץ עם מישהו לפני שכותבים קו"ח. קורה לא פעם שמועמדים חושבים שדברים הם ברורים מאליהם, ולא טורחים לציינם בקורות החיים. צריך לצאת מנקודת הנחה ששום דבר לא ברור. הקו"ח האלו זה הברושור שלך. גם אם את/ה מוכשר/ת ומוצלח/ת אף אחד לא יודע זאת אלא אם קורות החיים משקפים זאת. בממוצע אנחנו משקיעים 5 שניות בקריאה ראשונית של קו"ח. הקריאה צריכה לתת לנו בקצרה כמה נקודות שיגרמו לנו לרצות לראות אותך כדי לשמוע עוד עלייך. למשל לגבי בוגר/ת טרי: אם הממוצע הוא מעל 80,לציין זאת, אם יש לך איזשהו ניסיון תעסוקתי בתחום טכני, ציינ/י אותו. אם הוא לא טכני (מלצרות, טיפול בילדים וכו'), אל תציינ/י אותו. בעניין ציון תחביבים הדעות חלוקות. אם מציינים תחביבים, ממש בשורה, לפעמים תחומי עניין משותפים עם המראיין יצרו Small talk בראיון. קחו בחשבון שבדרך לראיון הנכסף קו"ח שלכן עוברים דרך אנשים לא טכנולוגיים, כמו עובדי חברת ההשמה ורכזי הגיוס בחברה עצמה, והם מחפשים "Buzzwords". זה אומר שאם עשית פרוייקט ב-C++ או Java או .Net, צייני את זה. אם עבדת בחברה שמפתחת מוצר שמבוסס על פרוטוקול TCP/IP, לכתוב את המילה TCP/IP. זה מה שתופס את העין. כדאי גם לציין איזה סוג משרה את מחפשת, כי זה עוזר לדעת מראש אם את מתאימה לתפקיד מסוים או לא.

ציון של ניסיון תעסוקתי לא רלוונטי. לשכוח לשים פרטי התקשרות או פרטי התקשרות עדכניים – זה נשמע די טריוויאלי, אבל גם זה כבר קרה לנו. לא לציין תאריך על קורות חיים – לפעמים זה יפעל לרעתך כשידעו שאת/ה מחפש/ת המון זמן עבודה. טיפ חשוב – לחפש באינטרנט תבניות לכתיבת קו"ח, זה יכול לתת כיוון טוב. בהצלחה רבה!